Kreativa målsättningar

Att hålla på med keramik som hobby är roligt och avkopplande. Det är lätt att fastna för att dreja, ringla, glasera och bränna. Det är helt enkelt underbart! När du har hållit på ett par år och tagit alla grundkurser och fortsättningskurser som finns brukar det vara dags att fundera över fortsättningen. Ska du satsa mer eller inte och hur ska satsningen i så fall gå till?

Ta klivet till att bli egen

Om du är duktig på det du gör och har bra kontakter i branschen och många kreativa ideer så kanske det är dags att fundera på att skaffa en egen keramikateljé. Det är mycket som ska införskaffas, och det som är den allra största kostnaden är naturligtvis ugn och elkostnader. Keramikugnar måste hålla en hög standard vad gäller temperaturreglering och det går åt mycket elektricitet för att hålla ugnarna vid liv.

Tänk på finanserna

För att kunna starta en egen keramikateljé med ugnar, drejskivor och utrymme behöver du ett rejält startkapital. Ett bra sätt att skaffa dig ett startkapital är att bo ihop tillsammans med andra och jobba hårt för att spara pengar. Det underlättar om dina vänner också lever på en begränsad budget. Det finns så många roliga gratisaktiviteter, som att gå på picknick eller museum med gratis entré. Ett av de mer kreativa sätten att skaffa sig ett startkapital är att vinna på online casino. Har du riktig tur på exempelvis nyspins.info så kan du säkerligen skaffa dig både en drejskiva och egna lärlingar i framtiden! Ett annat sätt att skaffa sig ett startkapital är att be vänner och släkt att stötta dig genom att köpa dina keramikföremål. Ge inte för mycket rabatt utan sätt rätt pris. Var ärlig och säg att du håller på och sparar till en egen ateljé, så sponsrar de dig säkerligen gärna.